Blogg

Värmepumpens energianvändning

25 jun 2018

Värmepumpar är ett av de mer miljövänliga alternativen som finns på den svenska marknaden. Speciellt när det kommer till värma upp sitt hem men även sitt varmvatten. Det finns flera olika varianter av värmepumpar och som fungerar på lite olika sätt. Som generellt sätt minskar elanvändningen markant.

 

För de flesta som äger ett hus inser snabbt att den största kostnaden som de har är att värma upp huset och att få varmvatten. Det är en stor del av en familjs samlade årskostnad som uppvärmningen står för. Vilket också kan leda till stora besparingar om man ser över dem.

Genom att använda sig av en värmepump kan man minska elanvändningen med upp till 3000 kilowattimmar varje år. Det finns även mer effektiva värmepumpar än så som sparar betydligt mer men i genomsnitt kan man räkna med en sådan besparing.

Mycket beror dock på om man har direktverkande el eller om man har vattenburen värme när man värmer upp sitt hem. Det är något som man bör titta på innan man tänker över om man ska skaffa en luftvärmepump. Det finns exempel där man kan spara otroligt mycket pengar. Just för att man bor i ett område där man enkelt och billigt kan installera en värmepump.

Hur fungerar en värmepump?

En värmepump fungerar på ett rätt unikt sätt där värmepumpen med hjälp av ett speciellt köldmedel tar värme från omgivningen. Beroende på värmepump kan värmen tas från utomhusluften, berget, marken eller sjön som ligger i närheten.

Nackdelen med en del av varianterna är att det kan krävas att man har en annan uppvärmningsanordning. Framförallt om det skulle bli väldigt låga temperaturer. Därför är det viktigt att man väljer en värmepump som fungerar året om och som minskar elanvändningen.

Värmepumpens energianvändning är den största anledningen till varför det har blivit så populärt. Fördelen är även att det är miljövänligt att använda sig av en sådan för uppvärmningen av sitt hem. Energianvändningen för en värmepump är nämligen mycket mindre än för någon annan uppvärmningsanordning.

De flesta som installerar en värmepump kan se en minskning av el användandet med flera tusentals kilowattimmar varje år. Det som däremot hindrar många att välja en värmepump är att det oftast är en relativt hög initial investeringskostnad. Den betalar sig flera gånger om under värmepumpens livstid men det är fortfarande inte alla som har de pengar som krävs.

Då det är ett så miljövänligt alternativ är det något man borde se över. Speciellt om man inte kan installera den då det sparar både på ens plånbok samtidigt som den sparar på miljön.

Installera en värmepump

Att installera och köpa en värmepump är en av de största investeringar som människor gör efter att de köpt ett hem. Men genom att göra den investeringen kommer man under flera år framöver att betala mycket mindre elräkningar. Samtidigt är man miljösmart och kan slippa känna dåligt samvete för att man är varm och skön på vintern.

Något man dock bör tänka på är att en värmepump måste installeras av en behörig installatör. Med andra ord är det inte något man själv får eller ska göra.

Att köpa värmepump

När man köper en värmepump finns det mycket som man bör ha i åtanke. Först och främst är det viktigt att läsa på om värmepumpar innan man väljer att köpa en. Detta görs i syfte att man kan identifiera sina behov och anpassa köpet utifrån sina behov. Detta kan resultera i att man sparar mycket pengar då man ev. köper en värmepump som inte är för stor eller för liten. Att få tag i en värmepump är heller inte svårt. Oavsett om du bor i Kungälv, Stockholm eller Gävle så går det alltid att få tag i en värmepump. Det går att beställa men även att köpa direkt hos en återförsäljare.

Byta Fönster i Trollhättan

6 dec 2017

Att byta fönster är något som man får göra själv men som inte är det enklaste att göra. Mycket beror även på om man bor i hyresrätt, bostadsrätt eller villa då det finns olika regler för detta. Man bör alltid se till att läsa på ordentligt och fråga om man får göra en sådan förändring.

Det kan nämligen vara som så att man får byta fönster men att man då måste använda sig av en hantverkare som gör arbetet. Framförallt hyresrätt är det inget som man får göra utan värdens tillstånd och i en bostadsrätt krävs det vanligtvis att en hantverkare gör arbetet.

När man däremot bor i hus eller villa så får man oftast göra vilka förändringar man själv vill göra men om man måste såga kan det vara bra att be om hjälp istället. Det är nämligen inte helt enkelt att göra byta fönster om man inte vet vad man ska göra eller hur man gör. För det krävs oftast att man har en viss förkunskap för att det ska bli gjort på ett korrekt sätt så att det inte blåser in i huset.

Känner man att man inte har de kunskaper som krävs bör man anlita någon som byter fönster åt en.

Byta fönster i Trollhättan på ett enkelt sätt

När man ska byta fönster i Trollhättan bör man egentligen anlita en hantverkare som gör arbetet åt en. Men många känner att efter program som arga snickaren och fuskbyggarna så kan det vara svårt att veta vilken hantverkare man ska välja.

Därför kan det vara bra att känna till att det finns gott om offert tjänster på nätet där man även kan hitta omdömen från tidigare kunder. Då kan man enkelt få både en pris översikt samtidigt som man kan se vilken typ av arbete hantverkaren har gjort tidigare. Man får då en möjlighet att sålla bort de hantverkare som inte verkar göra ett bra arbete.

Omdömena innehåller oftast all information man behöver för att veta om man kan anlita hantverkaren eller inte. Man måste dock komma ihåg att ett dåligt omdöme inte alltid betyder att arbetet varit dåligt gjort utan kan även betyda att det varit en konflikt av något slag.

Därför måste man se till att läsa igenom omdömena ordentlig för att själv skapa sig en bild av hur hantverkaren arbetar och man kan då enkelt se om man ska anlita personen eller inte för att byta fönster i Trollhättan.

Att tänka på när man ska anlita hantverkare för att byta fönster

Man ska anlita någon som vet vad den sysslar med och som arbetat med fönster tidigare. Helst är det en glasmästare som ska sätta in själva fönstret och som ska göra så mycket av arbetet som möjligt. Däremot krävs det sällan några speciella kunskaper för att kunna byta fönster i Trollhättan och det är oftast relativt enkelt att göra det för en seriös hantverkare.

Man bör däremot se till att noggrant kontrollera arbetet och helst ska man begära en besiktning på arbetet efteråt för att minska risken för felbyggen.

Vad kostar det med grus till en uppfart i Täby?

30 okt 2017

Att veta vad grus kostar är inte helt enkelt och det kan ibland kännas som att det inte borde vara något svårt att få tag på. Det är däremot som med allting annat att det krävs efterforskning och att man lägger ned sin tid för att hitta det bästa alternativet. Att lägga grus på en uppfart i Täby behöver inte vara något som tar lång tid men det kan vara något som man känner att man inte vill behöva betala alldeles för mycket för.

Så som med allt så bör man jämföra mellan olika företag för att hitta det företag som ger det bästa priset och som kan göra jobbet så snabbt som möjligt. Om man inte behöver jobbet utfört snabbt utan planerat för framtiden så blir det alltid mycket enklare.

Att tänka på att man i framtiden kan behöva fylla på med mer grus på uppfarten gör att man också ska skapa ett bra band med företaget som levererar gruset. Men det man först måste göra innan man väljer vilket företag som man vill anlita är att komma fram till hur mycket grus man faktiskt behöver.

Det finns inget standardmått för hur stor en uppfart är och därför måste man mäta ut den för att ha något för grus företagen att ge en offert på.

Hur hittar man ett företag som säljer grus till uppfarter?

Att hitta ett företag som säljer grus och som kan leverera och göra jobbet åt en är inte alltid det enklaste om man inte vet vart man ska leta. Man kan däremot börja med att leta runt på nätet för att se vilka olika firmor som säljer grus och som kan göra leveranser i närområdet. Därefter bör man även se till att man noggrant beräknat hur mycket grus man tror att man kommer behöva.

Känner man sig den minsta osäker om mängden grus som man behövs till uppfarten så kan man kontakta flera företag och ge dessa storleken på uppfarten. Då får man ofta en bra bild på hur mycket grus som kan behövas då varje företag kommer att göra en egen beräkning.

Det är dock väldigt viktigt att man inte bara köper grus utan att ha fått in offerter från olika företag då det kan kosta en del. Så jämför mellan de olika firmor som säljer grus och som kan leverera i Täby så kommer det bli mycket enklare.

Vad kostar gruset?

Som med det mesta så är det svårt att svara på frågan ”vad kostar det med grus till en uppfart i Täby?”. Det är på ett sätt som att fråga hur långt är ett snöre och det är lika omöjligt att besvara generellt.

När det gäller en uppfart så beror det på bredden, höjden och djupet som uppfarten har och som ska fyllas med grus. Så för att få fram en kostnad på detta bör man istället vända sig direkt till företag som säljer grus och få in offerter på de mått man lämnat över.

Badrums kakel trender

19 sep 2017

Trender inom badrumskakel är inte alltid enkla att hänga med i och det finns sällan någon anledning till att göra det. Enda anledningen till varför man bör se vilka badrums kakel trender som gäller just nu är om man ska göra om sitt badrum.

Då kan det finnas ett stort skäl till att se vad andra människor tycker om och vad som är trendigt just nu. Däremot så är det helt ointressant i slutändan utöver att det kan vara svårt att hitta något som inte är trendigt.

För i slutändan så är det ditt badrum och oavsett vilka badrums kakel trender som gäller just nu så är det du som ska tycka om ditt badrum. Inte någon annan och därför ska man inte stirra sig blind på vad som är trendigt just nu.

Det viktiga är istället att leta efter det som passar en själv. Man bör också tänka på att trender förändras snabbare än vad man kan tro. Det som är trendigt 2017 är sällan fortfarande trendigt 2018.

Så om man ska göra om sitt badrum och byta ut kaklet så kan man använda badrums kakel trender som en referens. Antingen så gillar man det som är trendigt eller så gör man det inte.

Hur vet man vilka badrumskakel som är trendiga?

Det är numera relativt enkelt att följa med i vilka badrumskakel som anses som trendiga. För om man besöker en butik som säljer badrumskakel så kommer det som är trendigt att vara dominerande.

Det betyder i korthet att det kommer vara svårt att hitta ett kakel som inte är trendigt även om det självklart finns. Tycker man om det kakel som är trendigt just nu är det inga problem.

Känner man däremot att det inte är något som passar för en själv så bör man leta runt tills man hittar det badrumskakel som passar. För även om det är trendigt så är det du som ska använda badrummet.

För att vara riktigt säker på vilka badrumskakel som är modet just nu så kan man alltid köpa heminredningstidningar. Då får man snabbt en översikt över vilka kakel som är inne och moderiktiga.

För de flesta så handlar det istället inte om vilket badrumskakel som är trendigt utan vilket man själv tycker om och gillar. Det viktiga att komma ihåg är som sagt att trender ändras väldigt ofta och det är därför inget man bör stirra sig blind på.

Köpa det badrumskakel som är trendigt just nu

Att köpa badrumskakel som passar in på de trender som gäller just nu är inte svårt. Man kan antingen köpa kaklet från en vanlig butik eller beställa samma kakel på nätet. Framförallt om det är något som är väldigt inne just nu så är det sällan några problem att hitta butiker som säljer detta.

Så för att spara så mycket pengar som möjligt så kan man enkelt jämföra priser mellan vanliga butiker och de som finns på nätet. Då kommer man garanterat att se en prisskillnad och man kan då också köpa kaklet så billigt som möjligt.

Besiktiga fastigheten enklare med en inspektionslucka

11 jul 2017

För att så enkelt som möjligt kunna besiktiga fastigheten så kan man behöva en inspektionslucka. Det är nämligen på det sättet som man enklast ser om det finns några problem. Framförallt på områden som man annars inte kommer åt så krävs det en inspektionslucka. Bakom väggar och under golv är sådana områden som sällan är enkla att faktiskt inspektera. Därför är det viktigt att man installerar inspektionsluckor så att man undviker problem. För om man tror att det är något som kan behövas åtgärdas bakom väggen och man saknar en inspektionslucka. Då krävs det att man tar ner en bit av väggen för att se efter. Om det då inte är något som är fel så har man med andra ord rivit ner en bit av väggen i onödan.

Besiktiga fastigheten enklare med en inspektionslucka

Därför ska man helst redan från början se till att det finns inspektionsluckor på plats så att man undviker dessa problem. Men om man inte har några sådana kan det vara dags att kontakta ett företag som installerar sådana. Då kan man nämligen spara både tid och pengar i framtiden utan att behöva riva några väggar när man tror det är några problem.

Kan man besiktiga fastigheten enklare med en inspektionslucka?

Det finns inga tvivel om att det blir enklare att inspektera en fastighet om den har inspektionsluckor. Det är nämligen som så att en inspektionslucka sparar tid, energi och pengar för den som behöver inspektera något. Så om man inte har någon inspektionslucka så blir det helt enkelt väldigt svårt att se om det finns några problem. Det kan också vara svårt att komma åt rör eller annat som ofta sitter bakom en vägg. Men med hjälp av en inspektionslucka så kommer man enkelt åt allt som finns bakom väggen. Utan att man faktiskt behöver göra något speciellt utöver att öppna den. Därför kan man med fördel använda sig av en inspektionslucka för att vara säker på att allt är som det ska. Det är nämligen bakom väggar och under golv som de flesta problemområden finns. På sådana platser så läcker rör eller liknande saker och då krävs det att man enkelt kan komma åt dessa utrymmena.

Det är därför som det blir mycket smidigare att besiktiga fastigheten enklare med en inspektionslucka. Det blir även billigare om man slipper riva upp golv eller väggar för att åtgärda något problem bakom eller under dessa.

Tänka på om inspektionsluckor

Om man inte redan har en inspektionslucka på plats så att man kommer åt problemområdena som finns. Så ska man definitivt överväga att få en sådan installerad. Man ska till och med tänka över vilka andra områden där det skulle vara bra att ha en sådan på plats. Då kommer man spara både tid och energi i framtiden. Något som är bra för alla inblandade. Samt att det faktiskt sparar pengar och tid.

Då man dessutom kan vara säker på att det finns ett problem innan man river något så är det ännu smartare att använda sig av en inspektionslucka.

Arboristtjänster

7 jul 2017

Det värsta som kan hända en skog är att den blir drabbad av infektioner och bakterier. En arborist har som främsta arbete att diagnostisera och behandla detta. Om man som skogsägare märker att träden börjar se konstiga ut eller om man ser svamp eller liknande. Så är det en arborist man ska ta in för att se vad som är felet. Något som kan underlätta om man i framtiden faktiskt vill kunna ha en frisk skog. För om träden drabbas av infektioner eller bakterier så kommer de inte att överleva och blir dessutom osäljbara senare.

Något man självklart vill undvika om man kan då det kan betyda att skogen blir värdelös. Genom att anlita en arborist så får man även en möjlighet att se vad man kan förbättra. Är det något man har gjort fel och som lett till att skogen blivit infekterad. Eller är det något man inte kunnat påverka.

Allt sådant kan man få hjälp med genom att använda sig av arboristtjänster. Alltså i korthet det som en arborist faktiskt gör. Något som sagt kan rädda skogen och göra att man inte förlorar en massa pengar på detta. Det gäller att helt enkelt att skydda sin investering som man har gjort i skogen.

När behöver man anlita en arborist för arboristtjänster?

Man kan anlita en arborist för allt som rör skog. Det behöver inte bara vara sjukdomar eller andra problem utan även för att få skogen mer estetiskt tilltalande. En arborist kan se till att den beskärs ordentligt och skapar en trevligare miljö i skogen. Något som kan hjälpa till att hålla den i ett bra skick.

Om man märker att svamp eller andra symptom på infektioner börjar synas så kan det vara bra att anlita en arborist. För även om inget är fel så kan man få råd och tips på hur man håller skogen frisk. Det kan även vara en del andra saker som en arborist kan se som man har missat. Om ett träd blockerar solljuset för de andra eller liknande saker. Man kan med hjälp av en arborist helt enkelt höja värdet på sin skog om man regelbundet anlitar en sådan.

Att fråga sig vad man egentligen menar med arboristtjänster så är det som sagt allt som rör skog. Oavsett om det är av estetiska skäl eller av andra skäl så kan en arborist hjälpa till. Däremot så bör man låta en arborist undersöka skogen med jämna mellanrum. Då kan han eller hon upptäcka problem innan de uppstår.

Att tänka på när man behöver anlita en arborist

Som med allt annat bör man läsa på om de olika företagen som finns. Då undviker man att det blir en kostsam affär i längden. Man vill att personen ska vara utbildad och kompetent så att personen inte missar de eventuella fel som finns i skogen. Det ska även vara ett rimligt pris på de tjänster man vill använda sig av. Det är något man kan jämföra på de olika offert tjänster som finns på nätet

Renovera badrum

19 jun 2017

Att renovera badrum är något som faktiskt är en lång process. Man kan först och främst beroende på renovation behöva söka tillstånd för detta. Det beror lite på om man bor i en villa eller en bostadsrätt. Då det finns olika regler man kan behöva följa. Men om man bor i en bostadsrätt så måste man nästan alltid söka tillstånd. Eller så måste man åtminstone informera styrelsen om attman ska renovera badrum.

Det kan också vara bra att ta kontakt med alla relevanta myndigheter. Men även ditt försäkringsbolag då de ibland har speciella krav eller riktlinjer. Man ska även alltid se till att använda ett företag som använder auktoriserad personal. Så att de följer de lagar och regler som gäller för att renovera badrum. Då man annars riskerar att inte kunna få ut något på sin försäkring överhuvudtaget. Så därför ska man se till att man känner till allt som är relevant innan man börjar processen.

Om man känner att man har den informationen som krävs så är nästa steg att planera badrummet. Hur ska det se ut efter att det blivit renoverat och vad ska finnas i det. Man kan med fördel använda tidningar för heminredning som inspiration.

Välja rätt företag för att renovera badrum

Att välja rätt företag för att göra själva renovationen är nästan det viktigaste. För man vill att det ska bli gjort på ett korrekt sätt och i enlighet med de lagar och regler som finns. Man vill även att arbetet ska vara klart inom den tidsram som bestämts. Därför kan man använda sig av internet för att läsa på om någon tidigare kund har haft några klagomål. Det är oftast som så att man skriver ett omdöme om man är missnöjd men inte lika ofta om man är nöjd. Därför får man ibland ha ett visst överseende med att vissa företag har fler negativa än positiva omdömen. Men det kan åtminstone ge en indikation på hur bra företaget är på de saker som du tycker är viktigt. Om det dessutom finns information om eventuellt fuskbygge så undviker du stora kostnader i framtiden.

Därför ska man alltid använda sig av den informationen som finns på nätet när man ska välja företag för att renovera ett badrum. Det är helt enkelt det enklaste sättet att undvika att något går fel under renovationen.

Hur mycket kan det kosta att renovera badrum?

Det är tyvärr en omöjlig fråga att besvara. Kostnaden för att renovera badrum beror helt och hållet på vad som ska finnas i badrummet och vem som gör jobbet. För om man själv gör vissa bitar av renovationen så kan man spara en del pengar. Men det är viktigt att man sättet upp en ordentlig budget för hur mycket man vill betala. Sen kan man använda de tjänster som finns på nätet för att ta in offerter från flera olika företag. Då får man en ordentlig översikt över prisläget även om det sällan är slutpriset som visas. Det tillkommer nästan alltid något extra under själva renovationen.

Hur bra är en värmepump?

4 jan 2017

Hur fungerar en värmepump är något som de flesta någon gång frågar sig själv. Hur kan en liten apparat ta tillvara på den solenergi som lagrats i berggrunden eller omgivande natur? Det är inte heller något som är helt enkelt att svara på då det är en otroligt teknisk förklaring. Men vi ska göra ett försök för att förklara hur en värmepump fungerar.

Först och främst kan vi ge en liten generell förklaring till hur det rent principiellt går till. Det är nämligen som så att genom en viss process så flyttas värme vid en låg temperatur över för att senare användas till högre temperaturer.

Det kan även det låta väldigt tekniskt. Men det är som så att värmepumpen helt enkelt tar tillvara på den energi som sparas i alltifrån berg till vatten. Själva värmepumpen kräver en väldigt liten mängd energi för att göra sitt jobb och är otroligt energieffektivt. Då energin som värmepumpen använder sig av enbart är en väldigt liten del av den värme som den kan generera.

Hur fungerar en värmepump – den tekniska förklaringen.

Först och främst så cirkulerar en brinevätska i det som kallas för kollektorsslingan för att samla in värmen från berggrunden eller vattnet beroende på vad som är bäst. En brinevätska är en vätska som inte kan frysas. Exempel är glykol eller alkohol. När den nu lite varmare brinevätskan når köldmedlet så förångas detta. Man ökar sedan trycket på det förångade köldmedlet. För när trycket ökar, ökar också temperaturen.

Via en värmeväxlare så överförs det nu väldigt heta köldmedlet till husets värmesystem. Därefter återgår köldmedlet till flytande form. Man sänker därefter trycket och det återgår till sin flytande och kalla form. Därefter sker processen igen.

Men vad är fördelen med en värmepump?

Fördelen med en värmepump är att det är det värmesystem som nästan inte kräver någon el alls. Uppvärmningen sker inte elektriskt utan den värme som senare sprids ut i huset samlas in från omgivande natur. På det sättet så får man ett värmesystem som nästan inte kräver någon elförbrukning alls. Det minskar kostnaderna för uppvärmningen och sköter det väldigt enkelt och smidigt.

Det är helt enkelt solen som genererar värmen och den kan även lagras djupt nere i en berggrund som fortfarande kan vara väldigt varm trots att det är minusgrader på ytan. Då kan man också värma upp ett helt hus utan att det nästan kostar något alls. Det enda som är dyrt är själva installationskostnaden som ändå kräver en rätt stor mängd arbete. Men det är också som så att det är ett av de mest naturvänliga sätten att värma upp sitt hus eller hem på. Då energiförbrukningen är väldigt låg så kan man även spara stora summor pengar på att byta över till en värmepump istället för något annat värmesystem.

Tänka på

Även om detta är en någorlunda teknisk beskrivning av en värmepump. Så finns det olika variationer av värmepumpar som kanske fungerar lite annorlunda. Men grundprincipen i den tekniska beskrivningen är korrekt. Men rent generellt så är det helt enkelt ett sätt att förflytta värme och använda den för att värma upp huset.

Vill du veta mer om värmepumpar så hänvisar vi till Rörtjänst Vallda, de är experter på området.

Drivna fastighetsmäklare i Jönköping

23 mar 2016

En fastighetsmäklare är en person som arbetar med att underlätta för processen med att sälja eller köpa fastigheter, ofta bostäder. I Jönköping finns det ett bra utbud av fastighetsmäklare och några av de största mäklarna som huserar i Jönköping och området omkring staden är Skandia Mäklarna i Jönköping, Västanhem Mäkleri och Interiör och Svensk Fastighetsförmedling i Jönköping. Utöver dessa aktörer finns det ännu en stor fastighetsmäklare i Jönköping, Fastighetsbyrån.

Hur en mäklarfirma tar betalt kan skilja sig från företag till företag men det som en mäklare tar betalt brukar kallas för arvode. Det finns både fast och rörligt arvode men på senare tid så har det blivit allt vanligare att fastighetsmäklare i Jönköping marknadsför sig med att de erbjuder ett fast arvode. Med ett fast arvode får kunden en trygghet i att de vet hur mycket de kommer att betala för mäklaren efter en försäljning. Vad vissa mäklarfirmor menar på är att om man istället har ett rörligt arvode så är det även i mäklarens intresse att sälja fastigheten för ett så bra pris som möjligt. Oavsett vilket sätt man väljer att lägga upp arvodet med mäklarfirman så ska man vara medveten om att mäklare tar ut en avgift för att hjälpa till vid köp och säljprocessen av exempelvis en lägenhet eller villa.

Vidare kan det vara bra om man gör en liten undersökning bland de olika mäklarna som finns i Jönköping. Vad som kännetecknar en bra mäklare är lite olika beroende på vad för typ av fastighet det är som ska säljas. Men en tumregel är att en mäklare bör ha en bra lokalkännedom. Det ger en trovärdighet till spekulanterna som kommer och vill köpa fastigheten. Ofta har spekulanter ett stort intresse i vad det finns för faciliteter och andra viktiga saker i området som kan vara bra att känna till. Exempelvis är det bra om mäklaren kan berätta var närmsta dagis, skola, idrottsplats eller matbutik ligger. Det brukar vara väldigt uppskattat om en mäklare är väl insatt i staden som fastigheten ligger i och vad som finns att göra i närheten.

När man anlitar en mäklare kan man säga att man köper in en tjänst där mäklaren är den personen som sköter kontakten mellan köpare och säljare. Nu för tiden är det vanligt att mäklaren skapar en SMS-grupp där spekulanternas bud presenteras. På så sätt är man som spekulant hela tiden uppdaterad om hur det senaste budet på fastigheten ser ut. Men det är även viktigt att mäklaren har en god kontakt med säljaren så att alla parter är nöjda.

Idag är det en hel del av fastighetsmäklarna i Jönköping som erbjuder gratis värderingar av fastigheter, bostadsrätter och villor. Att en fastighetsmäklare erbjuder en gratis värdering innebär att en mäklare kommer och tittar på objektet för att sedan värdera hur mycket fastigheten borde gå att sälja för. Ofta brukar man även bestämma en riktlinje för vad utgångspriset kan sättas till, det brukar ge en liten fingervisning över i vilken prisklass som det går att sälja fastigheten för.

Jönköpings mäklare tar initiativ

21 mar 2016

Vid försäljningen av en fastighet i Jönköping är det vanligt att man anlitar en fastighetsmäklare. En fastighetsmäklare brukar också gå under benämningen mäklare. I Jönköping finns det en hel del olika mäklare som är aktiva inom branschen. Några av de vanligaste mäklarfirmorna är: Fastighetsbyrån, Svensk fast och Västanhem Mäkleri och Interiör i Jönköping.

För att välja sin fastighetsmäklare i Jönköping kan det vara bra att kontrollera hur de olika mäklarna tar betalt. Vissa mäklare tar ett fast pris för sitt arvode vid en försäljning. Det ger kunderna en trygghet eftersom de vet precis hur mycket de kommer att betala för sin fastighetsmäklare. Vissa andra mäklare tar istället betalt i procent. Ju högre pris man säljer fastigheten, villan, lägenheten eller en lokal för, desto högre pris tar då mäklaren ut i sitt arvode. Det finns fördelar med både fastpris och ett rörligt pris. Vissa mäklare strävar efter att få ett så högt slutpris som möjligt om båda parter tjänar på det.

Fastighetsmäklarna i Jönköping har ofta en bra lokalkännedom och vet hur de olika områdena i Jönköping ser ut och vilka faciliteter som finns i närheten. Det är en egenskap som är mycket bra hos en mäklare. Många spekulanter frågar mycket på visningen angående hur långt det är till närmaste dagis, skola, universitet eller mataffär. Då är det alltid uppskattat om fastighetsmäklaren kan svara på dom frågorna utan att behöva söka upp information om det. Det kan även vara bra om mäklarna vet hur föreningslivet ser ut i området. Exempelvis var närmaste träningsanläggning är och vilket som är det lokala fotbollslaget. Ju mer en mäklare vet och kan presentera vid en visning desto seriösare intryck lämnar mäklaren för sina spekulanter.

Att köpa in en mäklare Jönköping innebär att man betalar för att någon ska sköta hela köp- och säljprocessen. Ofta har mäklaren hand om en sms-grupp där alla intresserade spekulanter får ta del av de senaste buden som har kommit in i processen. Det är ett bra sätt för alla att hålla koll på hur mycket priset har ökat eller minskat jämfört med utgångspriset.

Att komma i kontakt med en mäklare i Jönköping gör man enklast genom att direkt kontakta mäklarfirman. Många mäklarfirmor marknadsför sig själva genom att erbjuda gratis värdering av din bostad. Det är ett bra sätt att komma i kontakt med en mäklare. Man får då träffa mäklaren som besöker din bostad och lämnar ett uppskattat utgångspris. Samtidigt som man får sin bostad värderad får man också en känsla av vad det är för mäklare som man ska anlita. Eftersom det är ett ganska stort beslut att sälja en bostad är det viktigt att mäklarvalet känns rätt redan från start. Det är inte alltid som den billigaste fastighetsmäklaren i Jönköping är det bästa valet utan det kan vara värt att träffa ett antal olika mäklare för att få en känsla för vad de har att erbjuda.

Sammanfattningsvis kan man säga att det finns många olika fastighetsmäklare i Jönköping och att många erbjuder en kostnadsfri värdering av en bostad innan man anlitar en mäklare.

Nu är vi igång igen

29 jan 2016

Efter en viss tids uppehåll är vi nu igång igen med sidan. Det känns extremt bra att äntligen kunna erbjuda er som söker bostad i Jönköping en bra och seriös sida där vi jämför stadens olika mäklare. Hoppas ni fortsättera tt vara aktiva på sidan och tipsar oss om duktiga mäklare i Jönköping.

Just nu kör vi en kampanj att bästa tipset fram till sista februari får en överaskning. Så sätt igång och tipsa oss nu. 

Med detta önskar vi alla en trevlig helg!

Mvh

maklare.n.nu

Mäklare i Jönköping är nu igång

21 okt 2015

vi är glada att äntligen få komma ut live med vår nya mäklarsida som ska hjälpa dig att hitta rätt mäklare vid nästa försäljning. ska du köpa kan du också se här vad du kan förvänta dig för bemötande. Är det ditt drömhus vill du inte tappa taget om det och om mäklaren då inte är engagerad kand et krävas ltie jagande och slit från eget håll. Den informationen är såklart viktig och ett måste innan det blir för sent.

Välkomna till en Mäklare i Jönköping!